Om oss

Åtvidabergs Begravningsbyrå

Välkommen till oss på Åtvidabergs Begravningsbyrå. Här möts du av begravningsrådgivare med stor empati och bred erfarenhet av allt som rör begravningar.

När en närstående dör kan tiden uppfattas stå alldeles stilla. Samtidigt måste många beslut fattas och för den som för första gången ska planera en begravning kan det vara svårt att mitt i sorgen förstå i vilken ände man ska börja. Det är här vi som begravningsbyrå kan vara ett gott stöd. Vi följer dig hela vägen, från första samtalet till själva gravsättningen och stöttar och avlastar dig precis så mycket eller lite du vill.

En begravning kan se ut på många olika sätt och vi finns vid din sida oavsett trosuppfattning eller storlek på begravningen. I det personliga mötet lär vi känna varandra och vi får en närmare förståelse för hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

En ceremoni kan hållas i kyrkan, vid havet, hemma i trädgården eller någon annan plats som betytt mycket för den som dött. Vår långa erfarenhet av Åtvidaberg med omnejd gör att vi har bra kunskap om olika alternativ. Vi berättar gärna om olika kyrkor, kapell eller andra fina platser som passar för det avsked och den minnesstund ni planerar.

Med stor respekt utformar vi ett minnesvärt avsked utifrån både dina och din närståendes önskemål.

Våra medarbetare

Vi finns här för dig

Du kan alltid kontakta oss per telefon, mail eller ett fysiskt möte. Vänligen kontakta någon av oss medarbetare för en fortsatt dialog.

Ett textblock
Vår historia

Åtvidabergs Begravningsbyrå

Åtvidabergs begravningsbyrå startades av Gösta Berg. Byrån låg i många år på Oxtorgsgatan 5. Sonen Christer Berg tog över verksamheten efter sin far och sålde i slutet av 1980-talet rörelsen vidare till Tomas och Anita Hemlin.

1999 övertog Peter Broman företaget. Under Peters tid flyttades verksamheten till Stenhusgatan. 2008 överläts verksamheten till Josephine och Per Westergren och blev först en del av Westergrens Begravningsbyråer och senare en del av Capella Begravning & Juridik.

Våren 2022 såldes Capella till Klarahill och flera av de tidigare byråerna återgår till sina tidigare namn – Björkdahls Begravningsbyrå, Roséns Begravningsbyrå, Åtvidaberg Begravningsbyrå och Finspångs begravningsbyrå.

SBF

Vi är medlemmar i SBF

I en svår stund är det av yttersta vikt att man kan lita på begravningsbyråns kompetens. Vårt medlemskap och vår auktorisation hos Sveriges Begravningsbyråers Förbund är en trygghet för dig som kund.

Att vara en auktoriserad begravningsbyrå innebär högt ställda krav både på begravningsbyrån och byråns medarbetare. Bland annat krävs att varje medarbetare genomgår en omfattande auktorisationsutbildning hos SBF och även löpande vidareutvecklar sina kunskaper.

Läs mer om auktorisationen här.

SBF